Kesintisiz Güç Kaynağı Nedir?

Kesintisiz Güç Kaynağı Nedir?

Kesintisiz güç kaynağı UPS olarakta adlandırılır. UPS kısaltmasının İngilizcesi ise Uninterruptible Power Supply şeklindedir.

Kesintisiz güç kaynağının görevi şebekede meydan gelen değişimler , elektrik kesintileri ve gerilim dalgalanmaları gibi durumlara karşı elektronik aletlerinizi korumak ve işinizi bir süre sürdürmenize devam etmenizi sağlamaktır.

Kesintisiz Güç kaynakları jeneratör gibi değildir. Jeneratörler uzun süre size enerji sağlarken. Kesintisiz Güç kaynakları kısa bir süre daha işlerinizi düzenlemenizi, dosyalarınızı kaydetmenizi ve elektronik aletlerinizi zarar görmeden kapatmanızı sağlar.

Özellikle bilgisayar kullanımının olmazsa olmaz olduğu bu dönemlerde UPS kullanımı çok önemli bir hal almıştır. Bu cihazlarda yer alacak olan kısa süreli kapanmalar, ana kartın yanması, bazı verilerin kaybolması, hard diskte yer alan bazı verilere erişemem gibi sorunlara sebep olabailir. Bu yüzden kesintisiz güç kaynakları elektronik aletlerinizin korunması ve verilerinizin güvenliği için çok önemli bir unsur haline gelmiştir. 

Bunlar dışında kesintisiz güç kaynakları; askeri tesisler, mobil baz istasyonları, sağlık sektörü, üretim sektörü, radyo televizyon yayını yapan kuruluşlar, hava limanları vb. bir çok alanda kullanılmaktadır.

TOP